Minnesstund

En minnesstund kan ordnas på flera olika sätt och det är viktigt att den planeras ordentligt. Vad man skall bjuda på, hur man skall duka, hur man skall placera gästerna, om det behövs sångtexter, kanske förbereda tal eller diktläsning. Kanske man väljer ut musik som man vet att den avlidne hade uppskattat och arrangerar ett minnesbord med fotoalbum och andra minnessaker. Ju noggrannare förberedelser desto mer minnesvärd blir minnesstunden och där kan vi ge många goda råd.

Vi har kontakt med duktiga och pålitliga cateringfirmor som kan anordna minnesstunder både i församlingshemmen eller i annan lokal som familjen önskar. Det finns även restauranger vi samarbetar med, som anordnar minnesstunder. Man kan likaså anordna den själv i hemmet. Man behöver inte bjuda in alla till minnesstunden, det går till exempel att endast familjen samlas hemma eller på någon restaurang. Förtäringsmeny och kuvertprislistor finns på begravningsbyrån.

Svar om deltagande/anmälan till

Svar om deltagande är ett alternativ där man anmäler sig att deltaga på efterföljande minnesstund. Detta underlättar att ta reda på antalet då man skall anmäla antalet till servering eller att bereda själv. Detta skrivs oftast i dödsannonsen och sista anmälningsdatum är ofta en vecka före ceremonin. Anmälningarna sker oftast till begravningsbyrån eftersom vi alltid finns på plats och dessutom då kan lämna annan information om begravningen.