Klädsel och annat tänkvärt

Klädsel

Om det inte finns någon önskan från familjen så är en diskret mörk klädsel att föredra. Män kan exempelvis bära något mörkt eller svart, till exempel kostym eller dylikt. Gällande slips har närmaste familjen vit slips och övriga gäster kan bära en svart eller annan diskret slips. För kvinnor kan det innebära mörka kläder och med till exempel en vit scarf.

Tänk samtidigt på att det alltid är bättre att gå på begravningen än att avstå bara för att du inte har ”rätt” kläder, sorgen sitte inte i kläderna.

Var i kyrkan/kapellet sitter man?

Vilken sida ska vi sitta på? Det är en vanlig fråga vi får. Det spelar ingen roll på vilken sida du sitter, hvudsaken är att du känner dig bekväm där du sitter, i mitten eller långt bak. Närmast anhöriga sitter på raderna längst fram, höger och/eller vänster sida. Fråga gärna representanten från begravningsbyrån om du känner dig osäker.

När skall man komma?

Det är lämpligt att komma mellan 15 och 30 minuter i förväg för att inte känna sig stressad och samtidigt kunna få information av byråns representant om var man kan sätta sig, om ev. blommor som beställts.